LEDELSESSYSTEMER.DK
- FORUM OM LEDELSE OG SYSTEMER
Produktivitetskommissionen

Produktivitetskommissionen får mange holdninger på banen

Forandring & Forbedring | Artikel | 07-11-2012

Af: Erik Nielsen  |  Andre tags: Ledelse, Lean

Kommissionen skal give deres bud på, hvordan vækst og produktivitet kommer tilbage til Danmark. Mange virksomheder kæmper dagligt med tingene og deres brancheorganisationer med flere gør hvad de kan, for at øve indflydelse. Er der fælles fodslag eller løber de høje tanker ud i sandet ... og hvad med QEHS-indsatsen, som nærmest er ikke-eksisterende i debatten?

I børsen den 31.10.2012 kunne man læse om DI's tolkning af kommissionens foreløbige resultater. Dem kan du fordybe dig i her. Dagen efter var der også en spændende kommentar i selvsamme avis.

Tager man springet ind på kommissionens hjemmeside, kan man læse mange organisationers stillingtagen til debatpublikationen. Indrømmet, jeg har ikke pløjet dem alle igennem, men jeg er sikker på, enhver virksomhedsleder med ansvar for mere end sig selv, kan finde inspiration i både debatpublikationen og i nogle af de centrale aktørers bidrag til debatten, hvor DI jo er en halvstor en af slagsen. De har gennem længere tid fokuseret på temaet, så du kan sikkert også få noget ud af, at besøge deres website om emnerne.

Det er politiske udtalelser man kan læse om, som ikke minder meget om den daglige gøren og laden i erhvervslivet. Men jeg savner nu alligevel, at nogen havde husket at inddrage   noget om kvalitets-, arbejdsmiljø-, miljø- og energiledelse. Byggeriets (BAT-kartellets) indlæg til debatten handler f.eks. lidt om kvalitet i byggeprocesser samt omkostninger ved arbejdsulykker, men ellers er det sparsomt med tanker i den retning ...!

Omvendt, er det måske også mere interessant at debattere, hvordan vi sikrer, at der er et skib at sejle, frem for, om det bliver styret effektivt. Og måske er det op til den enkelte virksomhed at fastholde deres best practices i deres ledelsessystemer, værdier, kulturer og hvad man ellers kalder det. Men lad os fastholde troen på, at der er masser af "skibe at sejle" - og at de derfor også skal styres effektivt. Både hvad produktivitet og kvalitet angår, såvel som indre og ydre miljø.

CSR har betydning overfor leverandører i supply kæden og samarbejde mellem kunder og leverandører bør omfatte mange aspekter, som  kan forbedre den samlede konkurrenceevne for de virksomheder, der kan og vil hjælpe hinanden med udvikling af produktiviteten - og alt det, der ligger neden under.

Når nu produktivitetskommissionen ikke lægger så meget vægt på disse emner, så vil jeg da opfordre virksomhedslederne til, selv at fastholde fokus på de platforme, der er med til at fastholde virksomhedens best practices - nemlig ledelsessystemerne, løbende forbedringer og modige forbedringsprojekter.

Hold dig opdateret med LEDELSESSYSTEMER.DK

Vi følger udviklingen indenfor ledelsessystemer og opfordrer dig til at abonnere på vort nyhedsbrev, så du kan få direkte besked om relevante nyheder, artikler, cases og værktøjer.

Start gerne en debat i vores åbne Linkedin-gruppe eller i dens emne-specifikke undergrupper.

Du er også altid velkommen til at sende indholdsbidrag i form af gode cases eller idéer om relevante debatemner til vores redaktion, så vi kan hjælpe med at sprede viden om hvad der rører sig, hvad best practice er mv..

 

Kilde: Erik Nielsen, LEDELSESSYSTEMER.DK

Tilbage  |  Top

Senest opdateret 23-11-2014